Het Koor

Gospelkoor Sound Of Celebration

Het gospelkoor Sound Of Celebration uit Alphen aan den Rijn is op gericht in 1991. Omdat we de boodschap van het evangelie willen uitdragen aan alle mensen is het koor onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk of kerkelijke richting. Het afwisselende repertoire dat gebracht wordt, bestaat uit hoofdzakelijk Engelse gospelmuziek, hoewel we ook een aantal Nederlandse liederen op ons repertoire hebben staan. We zijn een gemengd koor en zingen de meeste liederen vierstemmig, dus met sopraan, alt, tenor en baspartijen. Het aantal leden van het koor is ca. 40. Tijdens de concerten wordt ook het publiek ingeschakeld en krijgt de samenzang van meestal moderne praise liederen een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie zingen we met soundtracks of met een live-band. Om een optimale balans in het geluid te krijgen, wordt altijd gebruik gemaakt van een professionele geluidsinstallatie.

Oefenavonden

We oefenen elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 uur in de Maranathakerk, Jongkind Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. Tijdens het oefenen hebben we om ongeveer 21:00 uur tijd voor een kopje koffie of thee.

 

Optredens en Concerten

Ondanks de pandemie van 2020 / 2021 is ons koor gelukkig toch behouden gebleven en zijn we in 2022 tot ieders genoegen weer opgestart. Uiteraard geven wij ook optredens en concerten met ons koor. Wij kunnen voor u een kerkdienst opluisteren zoals op Paasmorgen, Kerstavond of tijdens een themadienst. Het hoogtepunt van 2022 was een spetterend (uitgesteld) Jubileumconcert ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan! Voor dit Jubileumconcert hebben we de samenwerking gezocht met de bekende zangeres Elise Mannah. Naast elk ons eigen repertoire hebben we ook samen met haar gezongen en heeft ze de avond 'aan elkaar gepraat'!

Af en toe zijn wij ook in de buitenlucht te beluisteren zoals tijdens het Alphens Korenfestival of in de Muziektent in Nieuwkoop.

In onze agenda op deze website vindt u al onze geplande optredens en concerten.


Boekingen

Bent u geïnteresseerd? Voor informatie en boekingen kunt u onder het menu contact, ons mailadres en telefoonnummer vinden. We hebben als koor geen winstoogmerk dus kunt u ten aanzien van de kosten voor een boeking altijd even in overleg met ons secretariaat. Afhankelijk van de situatie en plaats van het concert zorgen wij zelf voor geluidsversterking en indien nodig voor decorverlichting.


Dirigent

Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Tim Hermsen die sinds 1 mei 2015 Dirk Verburg heeft opgevolgd. Tim Hermsen heeft een aanstekelijk enthousiasme, gevoel voor dynamiek, oog voor detail en weet iedereen te motiveren. Zijn passie voor het geloof en de muziek weet hij als geen ander over te brengen waardoor er een hele fijne positieve sfeer heerst op de repetitieavonden.